denim tas met kurkleer

Tassen van kurkleer

Tassen van kurkleer.

 

Bloggen over tassen lees ik overal op internet. Nou ja of dat nu wel iets voor mij is?

Geen idee eigenlijk. Ik ben iemand van de oude stempel zeg maar, geen idee hoe bloggen nu eigenlijk werkt.

Naar mijn idee heb ik ook niet echt veel te vertellen behalve de dagelijkse gang van zaken( Sleur?)

Een laatbloeier in het leven , nooit wist ik goed wat ik moest en wilde worden. Dus eerst maar school, trouwen, kindjes krijgen. En oohja en scheiden:)

Maar zonder spijt hoor. Weer een lieve man getroffen en heb nu een fijn leven. En wist ik ook wat ik wilde gaan doen in het leven. Na een voordeeltje konden we een naaimachine met borduurmodule kopen. En dat was de gouden slag!

Ben er nooit meer achter vandaan geweest zo super leuk vond ik het. Maar ja al gauw kwamen er ook vragen of ik iets voor een ander wilde borduren? ja heel graag, maar dan moest ik mij toen meer gaan verdiepen in het ontwerpen van borduurbestanden. Dat heb ik dan geleerd door vallen en opstaan en kan nu prachtige logo`s maar ook knuffels maken op de borduurmachine.

En dat is wat ik doe voor mijn werk.

Naast mijn werk mag ik ook heel erg graag tassen maken. Van allerlei soorten stof en sinds kort ook van kurk leer. Dat is eigenlijk net zo goed als leer , er komt gelukkig geen dier aan te pas!

denim tas kurkleer
Denim tas met kurkleer

Dit voorbeeld is een denim stof gecombineerd met kurk. Een hele mooie combinatie. Ook fijn om te verwerken dat kurk. Je kunt het zo op een goede huishoud naaimachine naaien.

En dan heb je opeens een heleboel tassen gemaakt. We hebben wel eens op een markt gestaan, maar om eerlijk te zijn is dat geen goede optie gebleken.

Dit is nog echt handwerk met goede materialen en tja dat kost wel een beetje meer dan als je naar de A gaat.

Schoudertas in zwart wit.
Schoudertas Annette in zwart wit.

Maar dan heb je wel een uniek exemplaar ,waar geen tweede van is.

Hier is ook een leuk artikel over het werk en ontstaan van kurkleer.

Zo kom je wel op leuke ideeën omtrent de materialen waar je mooie tassen van  kurkleer kunt maken. Geen standaard modellen of saaie kleuren, nee vrolijke kleuren met net dat ietsje meer. daar gaan we voor. Kurkleer is er tegenwoordig ook in prachtige kleuren te verkrijgen.

Tassen maken van kurkleer is prachtig om te doen en werkt ook therapeutisch 🙂 je moet wel even je verstand erbij houden met wat je doet. maar dat is ook wel het leuke er aan, je ziet aan een hand gemaakte tas  dat hij hand gemaakt is, dus ja ook wel eens met een naadje die een beetje scheef loopt of een steekje heeft overgeslagen, maar de passie die erin is gelegd zie je ook !

Wat ik me wel afvraag is wat is nu een tas model die jullie graag zouden zien? een shopper of die hierboven staan afgebeeld of kleiner?